diumenge, 22 de gener de 2006

De "Perdidos" al río...

Ho confesse, m'he convertit en un "lostfan", és a dir, en un enganxat a la sèrie "Perdidos", de la qual TVE y la Fox ens han oferit la primera temporada (25 capítols). Per descomptat, també he vist ja els 11 capítols que fins al moment porten als EUA de la segona temporada, en versió original subtitulada, i espere cada dijous per la nit per a baixar-me el capítol aparegut allí el dia anterior (supose que això em converteix en "friki nivel 2", encara no he arribat al punt de baixar-me el capítol abans de que posen els subtítols i entendre el que puga en anglés).
I què té la sèrie per a enganxar tant? Doncs què, permanentment, hi ha una incògnita amagada en un jeroglífic envoltada en un misteri dins d'un enigma, i cada vegada que s'explica alguna cosa, apareixen dos o tres més que encara et fan calfar-te més el cap. I no és que siga una cosa nova ni original, si al final tot resulta ser un "bluff" i et donen una explicació "paranormal" o qualsevol rotllo extrany, però els guionistes insisteixen en què "tot succeix per alguna raó", científicament explicable, s'enten.
La cosa va d'un vol de Sydney a Los Ángeles que de repent s'estavella en una illa aparentment deserta al Pacífic (a partir d'ací tot són SPOILERS, avise, per si no es vol saber res de la sèrie abans de veure-la). L'avió es divideix en tres trossos i nosaltres veiem les peripècies dels passatgers supervivents de la secció central de l'aparell, en principi uns 48, però els vertaders protagonistes seran soles 14, en els que es centra la història, mentre que la resta de gent ni apareix, o soles ho fa per a fer de "carnassa". L'estructura de cada capítol consisteix en, al temps que ensenyar el que passa en l'illa, mostrar-nos "flashbacks" dels protagonistes que ens permeten anar coneixent-los millor. Amb el temps alguns moren (fins i tot dos dels principals), alguns naixen, alguns s'uneixen (4 supervivents de la secció de cúa) i alguns desapareixen. A dia de hui, si no em fallen els comptes, el grup està format per 45 persones. A continuació faré una llista de tots els elements extranys, i de moment sense explicació, que han aparegut:
-En l'illa hi han "altres" que porten allí més temps, sense estar clar si hi ha relació entre tots ells o formen grups separats: una francesa pertanyent a una expedició científica que es va perdre allí 16 anys abans; dos "infiltrats" (un en cada grup de supervivents) que acaben morint; un penjat que portava tres anys tancat en un búnker (després parlaré d'açò); i un o més d'un grup de gent al que anomenen "los otros" i del que poc es sap.
-Hi ha una avioneta estavellada d'uns narcotraficants nigerians.
-Hi ha un vaixell del segle XIX al mig de la selva.
-Hi ha un "monstre", al que els fans anomenen "Lostzilla", que de moment soles s'ha sentit i pareix ser una cosa mecànica. No està clar si és el mateix que una extranya manifestació en forma de "núvol negre" amb vida pròpia que sí s'ha vist clarament.
-Hi han, de moment, dos estacions, búnkers, bases de investigació o el que siga pertanyents a un projecte anomenat "Iniciativa Dharma", aparentment abandonades (bé, una no ho estava), que tenen uns 30 anys d'antiguitat.
-Hi han animals que no pertanyen a un hàbitat tropical: porcs senglars, ossos polars, cavalls...
-En els "flashbacks" es veu que la majoria dels protagonistes han estat relacionats abans d'alguna forma sense saber-ho.
-Hi ha una seqüencia numèrica (4, 8, 15, 16, 23 i 42) que està present en molts elements tant de l'illa com dels "flashbacks".
-Passen coses aparentment "paranormals", com extranyes aparicions, recuperació d'una paraplegia, poders mentals del xiquet...
A tot açò havem d'afegir el joc dels productors amb els fans, creant dues pàgines fictícies a internet: una de la companyia de l'avió estavellat, que pareix no amaga res, i altra sobre la fundació Hanso, els promotors del projecte "Dharma", en la que sí hi han coses interessants.
El "quid" de la qüestió pareix ser que l'illa és un entorn controlat per la fundació on estan desenvolupant experiments en sis estacions de investigació (en coneixem dos, recordeu). Per tant, qualsevol cosa en apariència inexplicable es deu relacionar amb un d'aquests experiments, que són al voltant de la Psicologia, la Zoologia, la Parapsicologia, la Meteorologia, l'Electromagnetisme i la Utopia Social: allargament de la vida, investigació electromagnètica, recerca de intel·ligència extraterrestre, pronòstics matemàtics, desenvolupaments criogènics, desenvolupaments eugenètics i entrenament remot accelerat de destreses (o algo així, que el meu anglés no és res de l'altre món).
En fi, mentre tinga tant d'èxit tindrem sèrie per a una bona estona, i aquest és el major problema que li veig, que no sàpiguen finalitzar-la a temps i l'allarguen innecessàriament. Per a profunditzar, la pàgina oficial i una molt completa en anglés, i la millor que he trobat en castellà.
(Gràcies, Míriam, per haver-me descobert la sèrie).

5 comentaris:

Mirims ha dit...

De res, de res. Jjejejeje ja tinc un altre friki en qui xarrar. Cerpert que saps de "300"??? 300 espartanos enseñando las rodillas mmmmm i alguna coseta mes...

Viper ha dit...

300? Han fet una peli o algo? El còmic està molt bé.

Mirims ha dit...

Próximamente en sus pantallas. Pinta molt bé.
http://300themovie.warnerbros.com/

Cristian ha dit...

Soc un fan de perdidos(Lost)i m'agradaria saber com baixarme capituls de la segona temporada
dw

Viper ha dit...

Otia! Acabe de vore este comentari atrassat. Doncs bé, Cristian, no sé si tornaràs per ací, però jo utilitze a "Sant Emule", que fins al moment m'ha concedit totes les peticions que li he fet.