dimarts, 7 de març de 2006

Conspiranoies

M'encanta eixa paraula. Vindria a ser la contracció de "conspiracions paranoiques", és a dir, totes eixes "teories de la conspiració" que circulen per l'imaginari col·lectiu i que serveixen per a explicar pràcticament qualsevol esdeveniment, i que a més, com he comentat en alguna ocasió, el públic en general està mes predisposat a admetre que l'avorrida realitat, cosa que saben aprofitar molts llibres, pel·lícules, programes televisius, revistes pseudo-científiques, etc.
Hi ha de tot, des de l'ocultació d'evidències extraterrestres fins als assassinats de gent famosa, passant per fets a gran escala com atemptats,revolucions o guerres (sense descartar que alguna en realitat ho siga, però sense vertaderes proves no es pot donar credibilitat), però crec que tot o podriem resumir en dos grans conspiranoies: la política i l'esotèrica.

La conspiranoia política
Consisteix a grans trets en un pla global desenvolupat per una èlit rica i poderosa que preten crear un Nou Ordre Mundial on res escape al seu control i on el sistema capitalista siga l'únic existent. Ací caben serveis secrets, organitzacions criminals, societats ocultes, associacions culturals o polítiques, etc. La que major difusió pareix tindre és la del Club Bilderberg, més encara si tenim en compte que és un grup que realment existeix (crec, que un ja no sap de qui fiar-se): els bilderbergers es reuneixen anualment (al 1989 ho van fer a Espanya), i entre ells estan personatges coneguts per tots, alguns fins i tot sorprenents. Vos recomane "googlejar" un poc si voleu saber més del tema, que no m'apetix enllaçar pàgines d'aquest tipus.

La conspiranoia esotèrica
És la que està tenint més èxit actualment, i gira al voltant del Sant Grial i la suposada descendència de Crist. Ací caben templaris, illuminati, francmasons i tota eixa fauna (la majoria també es poden clavar en l'altra conspiranoia), i pareix que juga un paper important el poble francés de Rennes le Chateau (de nou, recomane "googlejar"), fins al punt de què hi ha un cartell posat per l'ajuntament que prohibeix qualsevol tipus d'excavació al terme, que ja deuria paréixer un camp de mines

En fi, ja sabeu el que pense de tot açò, però el més important és algo que no podem perdre de vista: qualsevol conspiració és impossible, per la pròpia condició humana. En el moment en què es comparteix un secret, aquest està en perill, i quan més gent el sap, menys secret és. Tothom passa per un moment de feblesa en la vida, un canvi vital, que el pot impulsar a compartir eixe secret, i per tant la conspiració acabe descobrint-se. A més, ens és també innat l'error: quan més variables té un pla, més possibilitats hi han de què algun element falle (el crim perfecte no existeix, ja sabeu), així que l'èxit d'una conspiració a gran escala és, com deia, impossible.

És per això que he decidit no parlar més del meu pla, no sou de fiar.

Ah!, me s'oblidava:

BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!