dimarts, 9 de maig de 2006

Imatges del passat

Què es el que veieu quan distraieu la vista de la pantalla de l'ordinador? Jo sempre mire esta foto de l'alcoiana Plaça d'Espanya penjada a la paret (és prou gran, de 1 x 1'5 metres aproximadament), i després de tant de temps crec que ja no té secrets per a mi, de fet crec que fins i tot puc posar-li data a partir de diferents detalls.
Per una banda podem veure que encara hi han tropes de l'exèrcit, per tant ha de ser anterior a 1981, que és quan se'n va anar definitivament d'Alcoi el regiment Vizcaya nº 21. Filant més prim, damunt de la porta del Teatre Calderón observem (perdoneu la mala qualitat de la foto que li he fet) que la pel·lícula que estaven projectant en eixe moment era Muerte en el Nilo, que el meu amic Imdb em diu que es va estrenar al 1978, tot i que no sabem si va arribar a Espanya el mateix any. Per tant ja tenim com a dada segura de la foto un interval entre els anys 1978 i 1981. Si es fixem un poc més, en el balconet de l'ajuntament que para just al damunt del passatge de Sant Agustí hi ha una bandera espanyola on posa "policia nacional" (no sabia que abans estaven ahí), però al mig encara té l'àguila imperial de la bandera pre-constitucional, així que deu ser anterior al 6 de desembre de 1978 o, si els donem un marge de temps per a retirar antics símbols, com a molt pot ser del primer trimestre del 1979, per allò d'estar nevat. A més, en eixa època va ser quan els meus pares es van montar el pis on vivim, i segurament també quan van comprar la foto. L'últim pas supose que seria anar a l'hemeroteca local i veure quan va haber una gran nevada a Alcoi en eixe periode de temps, per a traure el dia exacte, però sóc massa gos, així que de moment seguiré contemplant-la sense resoldre el misteri.

2 comentaris:

Alcoyano ha dit...

Crec que este comentari no t'ajudarà molt a resoldre el problema, però la bandera de l'aguila es va mantindre fins l'any 1981. Ho sé perquè vaig escriure un post al meu blog ;-)

(Per cert, ma mare diu que podría ser la nevada de l'any 80, que segons ella va ser molt forta)

Adéu!

Viper ha dit...

Moltes gràcies!