dimecres, 2 d’agost de 2006

Redescobrint el PcFutbol

Fa uns anys, la companyia espanyola Dinamic Multimedia va traure al mercat el, per a mi, millor joc de futbol per a ordinador. És cert que a nivell del simulador hi han altres molt millors, com els Fifa o el ProEvolution, però aquest els superava en quant a gestió del club, que és el que a mi més m'interessa. Malauradament, després d'haver anat perfeccionant el joc fins a la ja quasi inmillorable versió del 2001, la companyia va tancar. El meu desig, clar, sempre havia estat jugar amb el Alcoyano, però fins a eixa darrera versió no s'havia inclós la Tercera Divisió, i de tota manera el planter deportivista era prou fluix per aquella època i a més hi havien alguns noms equivocats. Aixina i tot vaig gaudir un temps del joc, fins que et canses d'estar vivint una lliga amb noms de fa ja uns quants anys.
Aparentment la situació anava a canviar quan la companyia Gaelco es va fer amb els drets i va traure el PcFutbol 2005, però el joc estava ple de errades "tècniques" i va ser un fracàs. Pareix que a l'any següent ja el van millorar prou, però molts encara s'estimen més aquella versió del 2001. L'únic problema, com deia, era la desactualització, però això va canviar amb la tasca de la gent de PcFutbolMania, uns usuaris que es van dedicar a actualitzar i millorar aquella versió fins aconseguir l'actual PCF Revolution 3.0. Ací podem trobar tots els planters de Primera, Segona i Segona B actualitzats i amb les mitjes dels jugadors revisades, el que vol dir que el Alcoyano té als Maestro, Montava, Barselleta i companyia.
La primera temptació és agafar l'equip i anar fitxant fins a tindre el millor "onze" del joc, així que vaig acabar amb una alineació deportivista formada per: Buffon, Puyol, Thuram, Ayala, Nesta, Deco, Zidane, Kaká, Ronaldinho, Henry i Eto'o (ja voldrien ells vindre al Depor). El resultat era inevitable, i quasi (quasi) em cau una llagrimeta quan vaig veure açò:
Però la veritat és que ja perd la gràcia quan tens un equip invencible, aixina que el pròxim repte és arribar al mateix lloc amb el planter inicial (o com a molt, amb el reforç d'algun ex-alcoianista com Juli, Molina o Pascual Donat). Ja vos contaré.