dissabte, 23 de setembre de 2006

Acudit

Saben aquell que diu de que va un ex-líder d'occident per la terra de les llibertats i, referint-se al món islàmic, solta: "¿Cuál es la razón por la que Occidente siempre debe pedir perdón y ellos nunca? ¡Ellos ocuparon España durante ocho siglos!"

Mmmmm... analitzem amb profunditat eixa frase:

"Ellos": Qui són "ellos"? Qui ha de demanar perdó? Marroc, Líbia, Egipte, Turquia, Aràbia Saudí, Indonèsia...? Supose que es referirà a "los moros" en general. A veure si s'organitzen ja d'una volta i ens demanen perdó (els chanos també ho haurem de fer? Total, segur que tinc més consanguinitat amb aquells andalusins que qualsevol musulmà d'ara).

"Ocuparon": Viure (i conviure) en un lloc al llarg de 800 anys es considera "ocupació"? Ho dic perquè també hauran de demanar perdó per ocupar-nos fenicis, grecs, romans, visigots... i encara diria més, que ens demanen perdó els africans en general, ja que d'allí en algun moment van eixir els primers homo sapiens i ens van ocupar!

"España": Ésta és bona, jo pensava que el Regne d'Espanya soles existeix a partir de Felip V, cap al 1700, i la Monarquia Hispànica com a molt pot remuntar-se a la unió que es produeix amb els Reis Catòlics, aixina que... quina Espanya van ocupar? (i a Portugal que li'n donen, per cert). Seria aquella que provenia de Viriato, Argantonio i eixos "caudillos" dels que parla Guille estos dies.

"Durante ocho siglos": Depén del lloc, ja que vuit segles soles ho van estar a Granada i els voltants. De tota manera, torne a repetir: fins a quin punt es considera ocupació quan la pròpia població autóctona assimila i fa seua la nova cultura?

Es més, apart del paper, la brúixola, els números, els molins, les sènies i totes les aportacions en astronomia, matemàtiques, física, química, medicina, literatura, arquitectura, arts plàstiques, geografia, història i filosofia... què ens van deixar els àrabs?
Algú també podria dir que el filòsof "espanyol" que més ha influït en el pensament humà es deia Averroes, o que l'única vegada que "Espanya" va tindre la ciutat més gran del món va ser Còrdova cap a l'any 1.000, o que de les candidates a ser una de les noves set meravelles del món l'única espanyola siga l'Alhambra de Granada, però què sabran ells! Que ens demanen perdó ja!