diumenge, 3 de setembre de 2006

Em vaig vore negre pa eixir de negre

Doncs sí. El divendres passat vam eixir un grup d'amics de la filà Chano en les festes de Castalla, fent una esquadra especial o "de negres" per a la comparsa Moros Mudéjares, convidats pel seu capità Gumer Moltó. El trage el vam llogar a la "Roperia Ximo" de Cocentaina, i vam triar per a la ocasió el que va traure originalment la nostra pròpia filà amb motiu de la capitania del 2003. En mala hora.
Ja ens havien avisat alguns dels portadors inicials del trage del seu pes, però en el fons pensàvem que eren unas "nenazas" i que nosaltres podriem traure'l sense problemes. Sí, ja.
El problema principal era el casc, d'uns 13 o 14 quilos de pes, que instantàniament et feia desaparéixer el coll (a la foto ho podeu comprovar) com una tortuga, enviant a la porra dues o tres vèrtebres. Però la llança no es quedava curta de pes (s'havia de portar a pols, apuntant cap avall), fins al punt de què quan vaig eixir a fer el "cabo" no podia ni alçar el xafarot del mal que em feia el braç. A tot açò s'ha d'afegir una túnica de pell que no estava pensada per a portar en ple estiu, i que ens feia suar tant que no podiem recolzar-se en el muscle del company perquè relliscàvem.
En definitiva, un patiment (tot i riure en la foto, més bé estava a punt de plorar, al límit de les meues forces), però vos assegure que no me'n penedisc de res i ho tornaria a fer. Sé que açò pot paréixer difícil d'entendre, però el fet de fer una esquadra de negres amb els amics, amb la banda de música "als renyons" i amb la gent aplaudint (tots teniem la sensació de que l'esquadra va agradar molt al públic) és una experiència increible.
A la pròxima, això sí, amb un trage més lleuger.
En propers dies vos posaré unes fotos de l'esquadra per a apreciar-la millor.