dilluns, 4 de setembre de 2006

La cançó de l'immigrant

Segons un recent estudi de Caixa Catalunya, el Producte Interior Brut (PIB) per càpita espanyol ha augmentat un 2'6% entre 1995 i 2005. Sense immigrants, el PIB hauria caigut un 0'6%.
Hi ha més: Espanya és un dels països desenvolupats amb menor taxa de natalitat del món, però és la que més increment poblacional ha tingut de la UE des de 1995, i especialment de la població activa, de nou gràcies a la immigració.
En definitiva, la immigració ha suposat en Espanya l'augment del creixement econòmic i de la renta per càpita, és a dir, la millora del benestar. Això sí, per a molts soles venen a "llevar-nos el treball o a delinquir".
Una reflexió: si apareguera per ací un polític com LePen a França, qui té com a principal missatge la lluita contra la immigració, quants borregos el votarien?

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Per als ciutadans el que és rellevant no és el creixement del PIB global del país sinó el del PIB per càpita. I aquí les xifres ja no se situen entre el 3,5% i el 4% sinó en un molt més modest 2,5%. El pastís creix però som més a repartir. Bona part del creixement de la riquesa s'explica per l'allau d'immigrants que rebem. Segons un recent estudi de Caixa Catalunya, la immigració és el que ens permet que siguem cada dia una mica més rics. És una afirmació més que discutible, encara que els mitjans, àvids de correcció política, se l'hagin empassada acríticament i n'hagin fet grans titulars.

Viper ha dit...

Abans de res, benvingut, Pedro.
No m'ha quedat del tot clar si estàs d'acord o no amb el meu comentari, però si et fixes en tot moment estic parlant del PIB per càpita, no del global. Potser un 2'6% siga modest, però l'estudi diu que sense la immigració el PIB ni tan sols hauria augmentat, hauria caigut un 0'6%.