dimarts, 3 d’octubre de 2006

Alcoi-Nova York

Molt apropiat aquest títol d'un llibre de Isabel Clara-Simó, ja que en poc més d'una setmana la Festa de Moros i Cristians alcoiana tornarà a viure un esdeveniment històric, després de la Glòria de l'altre dia (tot un èxit, per cert), amb la visita a la "Gran Manzana" el proper diumenge 8 d'octubre, on una expedició representativa de la nostra Festa obrirà la Desfilada de la Hispanitat, que se celebra anualment a la 5ª Avinguda de Manhattan.
Que jo sàpiga, la Festa soles ha eixit d'Alcoi oficialment en quatre ocasions (llevat de la visita anual a Fontilles): a Alacant allà pels anys 60, al programa Un, Dos, Tres, a l'EXPO de Lisboa i en una visita l'any passat a un festival de Granada. La desfilada per la 5ª Avinguda serà, com a mínim, curiosa, i estarà formada per dos esquadres masculines, una banda de música i un ballet femení, els tres elements composats per una mescla de membres de diverses entitats. Com a anècdota, les dos esquadres seran cristianes, ja que es necessitava altra banda si van els moros, i com que eren necessaris 15 esquadrers per a omplir un poc el carrer, s'ha tingut que recórrer a dissenys de cavallers i no d'esquadres, ja que aquestes les formen soles 12 individus.
Per norma general la Festa ha fracasat quan no té davant al seu propi públic, aixina que veurem què resulta de tot açò, però al menys no es pot negar la gran repercusió que tindrem.

Actualització 11/10/2006: Després de vore anit les imatges de "l'entrada" a Nova York, entenc que no anaren els moros, si fins els cristians havien d'anar com cagalló per séquia!