divendres, 20 d’octubre de 2006

La Rotonda

Després de tot el rebombori que ha alçat la rotonda que han fet baix de casa (fins i tot podeu vore vídeos ací i ací), he de reconéixer que, des del punt de vista del trànsit, ha suposat una considerable millora. Haurem d'obviar, això sí, la substitució de qualsevol tipus de vegetació per una bonica gespa artificial, la col·locació de molts banquets amb vistes a... la paret, l'eliminació de (més) llocs d'aparcament, el llevar-li la terrassa a L'Escenari per a posar-li-la al taller de cotxes (?), l'odissea dels vianants per a creuar d'una part a l'altra, o les nombroses nits sense pegar ull mentre acabaven les obres a hores intempestives.
Però no vull parlar d'açò. El motiu d'aquest retall és que m'he adonat que el nostre benvolgut alcalde no té massa clar quin monument plantar al mig de la rotonda. No és cosa fàcil, no cregueu, perquè siga el que siga anem a posar-lo a parir, així que m'he permés fer-li un suggeriment: ja que la plaça té un nom tan al·legòric com el de "La Concòrdia" (encara que tots la coneixen com "la Rotonda d'Oliver"), per què no s'agermanem amb l'altra plaça de La Concòrdia famosa, la de París, i li plantem un obelisc?

La Concogd

I per a fer-ho el més pròxim possible als francesos (el simbolisme és important en estes coses), nosaltres també hauriem "d'afanar-lo" en compte de construir-lo. Però com igual els egipcis no estan massa per la labor, he estat mirant per la "contornà" i he localitzat un que pot servir-nos en el desviament cap a Turballos:

El cos del delicte

Bé, ja sé que vist de prop no és gran cosa, però com que la rotonda és inaccessible des de qualsevol costat (per a què li han posat vorera, ara que pense?), de lluny jo crec que queda "resultó", no? Es tractaria d'anar amb nocturnitat i traïdoria, emportar-se'l i plantar-lo sense que ningú es donara compte (els veïns ja s'havem acostumat a les obres nocturnes), i al dia següent dissimular quan algú preguntara. Total, què podria passar? Més mania que ens tenen ja els pobles dels voltants no ens poden tindre, i així de pas reproduïriem el conflicte diplomàtic entre França i Egipte per a Alcoi i Turballos, que ve a ser el mateix.

P.D. La meua vessant friki-comiquera em fa vore, quan pense en el plànol de la rotonda, a Starro, un enemic de la Lliga de la Justícia. Vegeu, vegeu...

Ací la rotonda...

...i ací Starro

I qui és Starro?, preguntareu... doncs és un alienigen amb forma d'estrella de mar que pot dominar les ments i implantar paràsits en les persones que... ei! Vosaltres haveu preguntat!

6 comentaris:

Xufeta ha dit...

Desde quan está el obelisco eixe anant cap a Turballo? No le vist mai, si es que estic a aquest per que si.

Viper ha dit...

Està només passat Muro, abans de començar el Port d'Albaida a ma esquerra.
Anem a organitzar una excursió per a vore l'obelisc de Turballos, jejeje!

Mirims ha dit...

Luis... mal...

Viper ha dit...

Mal? Pues no sé per què, la veritat... això és que no t'ha agradat Starro, tan guapet que és... no vols un Starret de mascota? Juas!

Xufeta ha dit...

Donç a mi m'agradat el post. Siiiiiiiiiiii anem d'excursió a Turballos.

Viper ha dit...

Jaja!, i a Mirims també li ha agradat, ho diu per a emprenyar...