dijous, 5 d’octubre de 2006

Temporada de caça

S'ha obert la veda. Després del reportatge que va traure dilluns passat El País, i del que Guille ja va parlar molt encertadament, altres periòdics s'han dedicat a "rebuscar entre la brossa" per a afegir més llenya al foc.
Ignore qui l'haurà tret primer, jo l'he vist en 20 Minutos, Las Provincias, Levante i Información (aquests últims no deixen enllaçar la notícia en concret), i després en Canal 9, però l'article bàsicament ve a dir que el president de la Federació Espanyola d'Entitats Religioses Islàmiques "exigeix" que desapareguen les Festes de Moros i Cristians perquè "s'oposen" a la convivència pacífica entre les dos comunitats.
Hi han formes i formes de fer aquest reportatge, i m'entristeix vore que pràcticament tots hagen optat en un primer moment pel sensacionalisme. És fàcil anar a entrevistar a un personatge polèmic (per altres declaracions anteriors) que a més no coneix res de la nostra Festa (té la seua mesquita en Màlaga) i que, tot i el nom de la seua Federació, ni de bon tros representa a totes les comunitats islàmiques espanyoles. El més adient hauria sigut parlar amb representants d'associacions islàmiques valencianes, i de fet alguns ho han fet com un afegit al reportatge principal (he d'assenyalar que Las Provincias sí li ha dedicat un article a aquest apartat), però és significatiu que el titular haja sigut l'altre.
No importa que açò reclame la possible atenció de radicals sobre una Festa que, en definitiva, no és més que això: una festa. Supose que és més important vendre periòdics.

2 comentaris:

Xufeta ha dit...

Cagen la mar! Tio pero desde quan hem tens enjasada? Jo te trobat per les estadistiques jejeje pero en aquest cas per Webstats.
Adeu, adeu.

Viper ha dit...

Jeje, et tinc enllaçada des d'aquesta mateixa setmana, al reformar el blog, però ja et tenia controlada des de fa un temps.

Benvinguda.