dijous, 2 de novembre de 2006

Una volta per la serra

Aprofitant que encara fa bon temps, aquest matí se'n havem anat l'amic David i jo d'excursió a la Serreta, que des de ben xicotet no visitava. El lloc és conegut sobre tot per trobar-se allí un important jaciment arqueològic d'època ibèrica, consistent en un poblat, un santuari i una necròpolis. Va ser excavat primer per Camilo Visedo i després pel Museu Arqueològic d'Alcoi fins fa ben poc, el que permet conéixer-lo prou bé. El poblat fortificat i la necròpolis van ser utilitzats aproximadament entre els segles IV i I a.n.e., mentre que el santuari, on dipositaven ofrenes i ex-vots per al culte, encara va romandre fins al segle IV n.e., en plena romanització, quan ja el cristianisme es convertia en la religió oficial de l'imperi. En la zona s'han localitzat troballes importants, especialment algunes figures de divinitats de terracota i els ploms amb escriptura encara indesxifrada. Si voleu saber més coses podeu passar per ací i per la pàgina del Museu.

El vèrtex geodèsic del cim i les restes d'un observatori antiaeri de la Guerra Civil

Hi han molt bones vistes des d'allí dalt (980 m)

Restes del treball arqueològic

Exemple de pobladors actuals

El monument a Visedo i jo

Per si algú té interès en anar, el camí comença des de la carretera cap a Callosa d'En Sarrià, poc després del Rebolcat i abans d'arribar a Penella, en un entrador a ma dreta. Està ben senyalitzat i la pujada és relativament fàcil (30 o 40 minuts).

2 comentaris:

Xufeta ha dit...

Yo he fet aquets recorregut pero fa la tira d'anys quan estaba al cole y hem vaig menjar un entrepá de truita amb salsa rosa jajaja.

Viper ha dit...

Juer, i te'n recordes de què era el bocata i tot? Jeje!