dimarts, 20 de març de 2007

La Bíblia alcoiana

I és que no trobe altre qualificatiu per al llibre que acaba de caure en les meues mans. Amb un títol senzill i concís, Història d'Alcoi, ens ofereix precisament això, ni més ni menys que absolutament tota la nostra Història, sense deixar de banda l'Art i la Geografia. Elaborat pel CAEHA (Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics), hi han participat 49 autors -la flor i nata de la historiografia local- al llarg de 600 pàgines dividides en períodes històrics i arrodonides amb una completa cronologia, tot amb una cuidada edició plena de fotografies, mapes i gràfics.
Suposa, apart d'un digne colofó, el millor llegat que ens ha deixat la celebració del 750 aniversari de la Carta Pobla, finalitzada el dissabte passat. És una obra imprescindible per a tot alcoià (no sols per als friki-històrics com jo), que a més s'ha editat en dos versions, valenciana i castellana, per a que la puga gaudir tothom. Una sola "pega": els 50 € que costa, però és una d'eixes ocasions en que els diners estan ben emprats.

3 comentaris:

Xufi ha dit...

¡¡¡50!!! Uff es que tots els llibres sobre Alcoy o sobre el textil y els treballaors costen molta pasta jo els tindría tots perque son chulisims, pero es queeeeeeeeeee.
Va, digues, ¿quants llibres en tens tu?

Xufi ha dit...

Jajajaja ain que he posat dos vegaes y jajaja una el Alcoi i un altra en la i com a i, vaig a fustigarme aixó no te perdó soc una alcoiana de puntelló.

Viper ha dit...

No passa res, que s'accepta la doble denominació pa Alcoy/Alcoi, jeje.

Pos tinc uns quants, però per qüestió de frikisme, ja et dic, però si que quasi s'ha de fer un montepio pa comprar-los tots, jeje.