dilluns, 2 d’abril de 2007

El cartell de Festes del 2007

Com ja vaig fer l'any passat, vos deixe ací les impressions que m'ha provocat el cartell de festes inaugurat ahir.

Com ve sent habitual per l'actual Ajuntament, enguany el cartell ha estat encarregat a un altre artista alcoià, Germán Aracil. En principi res a objectar, perquè es tracta d'un reconegut pintor, sobre tot expert en retrats, i estava clar que al menys l'obra estaria ben feta. El problema, que ve a ser el de quasi tots els anys, és que no es tracta d'un cartellista.
Els protagonistes són dos xiquets (algú diu que xiquetes, però per al cas és el mateix), un moro i un cristià, que representen la germanor i el futur de la Festa. Molt bé el missatge i molt bé la realització tècnica, amb un gran realisme. A primera vista es veu el que l'artista a volgut representar, amb una clara composició triangular reforçada pel pal de la bandera del cristià i el cordó de la bossa del moro, i fins i tot s'aprecia l'esforç per donar-li una estètica "de cartell" situant darrere un arc de "l'enramà", la il·luminació especial que posem als carrers en festes, i que recorda un poc als magnífics cartells modernistes de inicis del segle XX ("en un cartel, un círculo gana", com em diu sempre l'amic Fran Parreño recordant a Alphonse Mucha). Només per tot açò, ja és un cartell molt millor que el de l'any passat.
La principal crítica que li faig és la de la tipografia, una part importantíssima en un cartell anunciador, i que ací quasi no s'aprecia i costa de llegir. La disposició de les lletres s'ha de tindre en compte a l'hora de composar el cartell, i ací és evident que s'han col·locat després de finalitzada l'obra.
I després, ja per una opinió totalment personal i subjectiva, em pareix un cartell un poc melindrós o "repipi", molt poc arriscat, ara que per això mateix estic segur de que agradarà a la majoria del públic alcoià.

4 comentaris:

Xufi ha dit...

Ei, no está malament, almenys el significar está clar i persupost que al alcoians els agradará ¿o no? amb lo crítics que son per a este coses que de una ullada ja están dient "quina merda".

Viper ha dit...

Clar, ningú pot negar que és ben guapet, però un poc... "ñoño"

Shine McShine ha dit...

El de l'any pasat no era un cartell, era una vergonya. Aquest està molt millor, pot ser un poc massa simple i amb poc colorit però efectista al cap i a la fí.
El millor cartell dels ultims anys, sense dubte el de Fran Parreño (encara que continue dient que li falten les muntanyes!).
Un salut.

Viper ha dit...

Estic d'acord, clar, i no soles per que Fran siga coleguilla, jeje. Al menys ell sí està especialitzat en fer cartells.