dijous, 5 d’abril de 2007

Marvelous!

Tot i que últimament la tinc prou abandonada, supose que la sèrie del Meravellari és la "senya de identitat" d'aquest diari, així que no podia deixar passar la oportunitat de participar en l'elecció de les Noves 7 Meravelles del Món, que es resoldrà a Lisboa el 07/07/07. Soles haveu d'enviar un correu amb la vostra votació d'entre les finalistes, i després confirmar el que rebreu, i si algú a més vol tindre la xorrada d'un certificat amb el seu monument favorit li costarà 2 $. Més informació ací. La meua llista:

  • Piràmides de Giza. Incontestables, al menys pel fet de ser l'única de les 7 Meravelles de l'Antiguitat que es conserva, i a més em serveix com a representant del continent africà.
  • Gran Muralla Xinesa. Altra que tampoc es discuteix, per ser junt amb l'anterior la construcció més monumental de la Humanitat, i que a més també és símbol d'Àsia.
  • Acròpolis d'Atenes. Dubtava entre aquesta i el Coliseu romà com a representant europeu, però els grecs van ser els pares d'aquesta civilització i també m'agrada més la seua arquitectura.
  • Chichén Itzà. També dubtava entre aquesta i Machu Picchu per al continent americà, però el major mèrit de la segon és per l'entorn natural on es troba, així que em quede amb els maies.
  • Santa Sofia d'Istambul. Unió de tres continents i de dos religions, i la major construcció de tota l'Edat Mitjana, també mereix estar ací.
  • Torre Eiffel. Com a mínim per a demostrar que per a ser una meravella no cal ser antiga, la trie com a símbol de la Modernitat.
  • Alhambra de Granada. I reserve l'última per a l'orgull patri, tot i que reconec que sent objectiu potser haguera escollit altra, però ja que tenim alguna cosa de la qual presumir, ací es queda.
Vos convide a tots a participar, o si s'ho voleu prendre com a "meme" vos el passe a Xufeta, Míriam, Germán... i tots els que llegiu però no deixeu comentaris. És una oportunitat de fer Història i també serà curiós veure quantes havem encertat al final; això sí, com aparega l'Estàtua de la Llibertat entre les 7 Meravelles definitives, renegue d'ells.

3 comentaris:

Shine McShine ha dit...

I no està el Pont de Sant Jordi?

Viper ha dit...

Jaja! Només ens falta això per a declarar ja d'una l'Alcoi cantonal...

Xufi ha dit...

Jajaja quina conya hi ha amb el pont endeluego.

Ho faré al meu blog aquessta semana a modo meme.