dilluns, 21 de maig de 2007

El Messies caigut

No es podeu imaginar la de coses curioses que m'he trobat per la xarxa mentre em documentava un poc per a fer el retall anterior de les escultures colossals, i és que moltes vegades no té límits la "cutreria" i "l'horterisme" al que podem arribar els humans. Però de tot el que he vist em quedaré amb un cas en particular: el Messies Cosmoplanetari.
Prop del poblet de Castellane, als Alps francesos, es va establir als anys 70 una xicoteta comunitat pertanyent a la secta religiosa de l'Aumisme Universal. Es tracta d'una religió que pretén agrupar a totes les altres, principalment catolicisme, budisme i hinduisme, per tal d'oposar-se a les "malignes forces extraterrestres". Fundada per un tal Gilbert Boudin, van anomenar a la seua comunitat com la "Ciutat Sagrada de Mandarom", i van començar a construir alguns temples i estàtues de dimensions considerables. Però la cosa se'ls en va anar de mare quan alçaren una estàtua de 33 metres que representava al seu líder, autoproclamat "Messies Cosmoplanetari de la Síntesi, Gran Mestre de l'Ordre dels Cavallers del Triomfant Vajra, Amo de la Selecció d'Ànimes i Gran Pontífex de l'Ordre del Diamant Còsmic". La van construir en 1990 sense els permisos pertinents, i representava al guru com un pontífex, amb tiara papal i vestit de blanc, il·luminant-se per la nit els ulls i el senyal hindú del front.

Ací el Messies, ací uns amics

El cas és que la cosa no podia acabar d'altra forma que tombant l'estàtua per ordre judicial, cosa que va ocórrer el 9 de setembre de 2001 (dos dies abans de l'atemptat del World Trade Center, mira tu per on), tot i que el Messies no va poder contemplar com es desplomava la seua pròpia efígie perquè, tot i haver-se proclamat immortal, alguna cosa hauria fallat perquè l'havia palmat al 1998 d'un atac al cor.

Messies vaaaaa!

De tota manera sembla que els aumistes han continuat avant sense el seu guia espiritual, i fins i tot fent protestes públiques pel que consideren una "persecució religiosa". En la seua web trobareu alguna cosa i més imatges al respecte, soles haveu de buscar-la, que a mi no m'apetix enllaçar-los.

P.D. I també vaig trobar el que s'ha convertit ja en un objectiu de la meua vida: resulta que a Espanya tenim l'honor de comptar amb el colós més friki, un Mazinger-Z de 10 metres realitzat en fibra de vidre i ubicat en una urbanització de Tarragona anomenada "Mas de la Plata". Té mèrit, perquè es va realitzar allà per l'any 80, quan estes frikades no estaven encara a l'ordre del dia.

No puc morir-me sense fer-me una foto amb el Mazinger. Algun voluntari per a un viatget?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu ya saps la meua opinio sobre la construccio de les piramides..........
Imagineuvos la cara del jambos estos quan es va morir el inmortal....

Viper ha dit...

Jeje, però estos ho tenen tot previst, ara diuen que el que no ha mort és la seua ànima, que ara es reencarnarà... lo bo que tenen les religions és que pots adaptar-les com millor et convinguen.

Osukaru ha dit...

Hola, Ja estic ací!.

Que sapigues (advertència molt alcoiana) que ara vaig a llegir-me tots els teus post de pe a pa (des de el 2005 fins ara!!). Aaaaaaargh!

Per cert, molt bona la teua proposta per a la rotonda, pero ara ja es massa tard. Ara ja ens han plantat el cagalló eixe amb aigua!!.

Au!

Viper ha dit...

Jaja! No home no, que llegir-se tot açò no deu ser molt bo per a la salut mental.

Benvingut.

Osukaru ha dit...

Com diuen en castellà: "Lo que no mata engorda".

Juas!