dilluns, 16 de juliol de 2007

Gorgoritos (II)

Com encara em comenta la gent que li va agradar molt aquell retall operístic, he pensat d'iniciar altra sèrie (algun dia hauré d'anar acabant-ne) dedicada a fragments molt famosos d'òpera. Vaja per davant que no sóc cap expert, soles un aficionat que va tindre l'encert d'agafar-se "Hª de l'Òpera" en la carrera, així que no pense entrar en tecnicismes i pedanteries, soles seran fragments molt coneguts que normalment la gent no sap com es diuen però de segur els ha sentit alguna vegada. Que ho gaudiu.

DER HÖLLE RACHE

Comencem per un fragment molt famós, la segona ària de la Reina de la Nit a l'obra La Flauta Màgica (1791) de Mozart. Molt poques sopranos poden arribar a l'exigència d'aquesta peça tan difícil, i ja no dic uns cantants de dutxa com nosaltres. Feu la prova.
L'argument consisteix en què la malvada Reina de la Nit li dóna un punyal a la seua filla Pamina per a que mate a Sarastro, el seu enemic. Primer, l'ària interpretada en solitari per la guapa Erika Miklosa.I després, la peça dins del seu context operístic, en esta ocasió per Diana Damrau. La Reina de la Nit deu ser el personatge amb el vestit més xungo de qualsevol òpera, siga qui siga l'escenògraf. I si no busqueu, busqueu.


3 comentaris:

Osukaru ha dit...

Bravooooooooo! Plasplasplasplasplasplasplas!!. Com sempre els pels de gallina!. Quina interpretació de la guapísima Erika Miklosa (no la coneixia, ja tinc un altre mite eròtic, jurl!). A vore si s'elimina la generalitzaciò de que les cantants d'òpera son majors y grosses...

I també, plasplasplasplasplasplasplasplas!, per a Diana Damrau (tampoc la coneixia). M'ha agradatmolt com a actuat. En un principi m'ha recordat a una combinacio entre el Dracula de Coppola i una bruixa que apareixía en el Final Fantasy VIII. Jejejeje!

Qui et va donar classes d'Òpera?. Francisco Bueno?. Jejeje, que caña de tío, em caía molt be!.

(P.E.: T'he deixat un altre comment al anterior post...)

Viper ha dit...

L'ínclit Paco Bueno, com no! jejeje

No patisques, que em revise sempre els posts recents. Ja que alguns tenen el detall de comentar, què menys que contestar-los.

Viper ha dit...

Ah! I respecte al que dius, per això he volgut posar els dos vídeos, perquè cantar així ja té mèrit, però fer-ho damunt actuant i dominant l'escenari ja és massa.