dimecres, 12 de novembre de 2008

Educant en la citizenship

Qui m'anava a dir a mi que, sin comerlo ni beberlo, anava a trobar-me en el meu primer any com a docent amb tot el marró de l'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, que és el nom complet de l'assignatura, i la qual m'ha tocat impartir a dos cursos de 2n d'ESO.
Com sabeu, es tracta d'una matèria implantada des del Govern seguint les recomanacions de la Unió Europea, i que ve a reglar uns continguts avaluables per a d'allò que en la nostra època es coneixia com "Ètica", i que bàsicament tots ens preníem com el pito del sereno.
Doncs bé, resulta que l'Església i el PP veuen en ella poc menys que una conspiració i un contuberni jueu-maçònic per acabar amb els valors "tradicionals" de la família, cosa que amb el temari en la mà vos assegure que no s'aprecia enlloc.

Com que la cosa no estava ja embolicada, soles faltava el President Fields i el seu escuder Blackberry's Fountain (i no Fountain of Blackberry) per acabar-ho d'apanyar: l'assignatura havia de donar-se en anglés. Molt raonable, tenint en compte que en 2n d'ESO no saben ni escriure la llengua materna. Si vols que sàpiguen anglés, fes-ho des d'Infantil, no en Secundària.

A més, es van trobar amb el curiós fet (que demostrava per altra banda fins a quin punt havien meditat la decisió) de que no existien suficients professors de Filosofia i d'Història (que són als qui ens pertoca impartir-la) que dominaren l'anglés a eixe nivell, així que la solució va ser ni més ni menys que a les classes estigueren acompanyats per un membre del Departament d'anglés per a que fera de traductor simultani. I ací no ironitze: TRADUCTOR SIMULTANI, com sona.
Evidentment, en cap moment pensàvem complir eixe despropòsit, així que havem optat per solucions més o menys... "creatives" mentre esperem que s'arribe en trellat a algun lloc.
I quin és el rerefons de tot açò? Evidentment, el boicot a l'assignatura i al Govern sense importar-los el més mínim els xiquets, com ho demostra el cinisme amb què els utilitzen.

Però no s'enganyem, en realitat a la gent li importa ben poc tot aquest guirigall, i ni tan sols el Govern és valent en les seues decisions, perquè el que de veritat s'hauria de fer és suprimir la Religió definitivament del sistema educatiu i, qui vulga adoctrinar, que s'ho pague de la seua butxaca. Aleshores sí podríem educar a vertaders ciutadans lliures de creences atàviques, actituds intransigents i modes de vida hipòcrites.

4 comentaris:

Mirims ha dit...

L'E.P.C. És Pa Cagarse!!!

Envia el post al ciudad i signa com a xino-xano a muro.

Molt interessants el teus enllaços... sobretot pel del meu mestre d'història del insti, aiiii.

Viper ha dit...

Jaja! Calla, calla, que jo encara estic en pràctiques i no puc fer massa soroll.

L'any que ve si això ja comence el PDM (Pla de Dominació Mundial) i comence a subvertir i manipular eixes ments tan influenciables... BWAHAHAHAHAHA!!!

Amahasty ha dit...

Me ha gustado mucho la foto de Chanet, nuestro hijo pequeño adoptivo, en la cabecera del blog!!! Se nota que te haces mayor... faltan las gafas sobre el periódico.

Viper ha dit...

Si... ja soles em falta anar amb batí i pantufles per casa... ouch!