diumenge, 20 de setembre de 2009

Ruta càtara (I)

Posant en ordre les fotos del viatge que havem fet aquest estiu, m'he adonat que encara tenia en la "nevera" totes les eixides realitzades des de l'any passat, així que permeteu-me que faça un poc de trampes i les pose al seu lloc cronològic. Si voleu veure-les, ací les teniu:
Pel que fa a enguany, l'opció escollida ha sigut el País Càtar, i per primera vegada havem optat per anar en viatge organitzat amb Paisajes, i oblidar-se així d'agafar el cotxe o de buscar-se la vida d'ací cap allà, ja que es requerien molts desplaçaments.
Els càtars van ser una heretgia medieval que va tindre diferents versions per tota Europa, però els més coneguts foren els del sud de França, al Llenguadoc-Rosselló, contra els que es va organitzar una croada que els va exterminar per complet.
El primer destí, en ruta cap a l'hotel de Carcassona, va ser Perpinyà, famosa al franquisme per ser destí de molts espanyols per a anar al cine sense censura. Sorprén com d'arrelada i el que es protegeix la cultura catalana a aquesta ciutat (més que a molts municipis valencians), on tots els indicadors són bilingües en francés-català, i fins i tot es donen classes exclusivament en aquesta llengua a la universitat.

Destaquen monuments com el Castellet, antiga presó, i la Llotja, però la catedral, en canvi, no és gran cosa. No va haver temps suficient per a veure el Castell dels reis de Mallorca, un poc allunyat, així que queda pendent per a altra ocasió.

Altre aspecte que em va cridar l'atenció són els nombrosos exemples d'arquitectura modernista, potser més per, de nou, la influència catalana que per la francesa:

I sense temps per a més el primer dia de viatge, vam arribar a l'hotel, el mateix per als 5 dies, i que per sort estava prou apanyat, tot i algun problema que va haver amb els menús que ens tocaven per a sopar, però que es va poder solucionar.

2 comentaris:

german ha dit...

quina enveja!! -que no és mai sana!! :)

Viper ha dit...

Quanta raó tens! Jejeje...