dilluns, 21 de setembre de 2009

Ruta càtara (II)

El matí del segon dia el teníem dedicat al "reclam" del viatge: la visita a la Cité de Carcassona, el conjunt murallat millor conservat d'Europa... o caldria dir millor restaurat, perquè és evident que el que es veu tindrà poc a veure amb el que era en realitat.

De tota manera és un lloc molt pintoresc i peculiar, que soles té com a punt negatiu la gran massificació turística que pateix i que no et fa gaudir-lo completament (òbviament, el nostre grup també va contribuir un poc més a eixa massificació).

Potser la part més interessant siga l'església gòtica, en la que són evidents les contínues readaptacions i transformacions que han donat lloc a elements tan curiosos com aquesta vidriera mig tapada:

Després de dinar allí, per la vesprada tocava visitar Narbona i Besiers. La primera encara té un cert interés, destacant la catedral dels Sants Just i Pastor i l'imponent Palau Arquebisbal:

Però la segona crec que és l'únic que de veritat sobrava de la ruta, ja que no compensa anar-hi per veure soles la catedral de Sant Nasari. De tota manera, allí es va donar un important episodi de la croada càtara, ja que els catòlics la van arrasar sense distingir amics o enemics, amb la famosa frase del legat papal de "mateu-los a tots i Déu ja distingirà als seus".

Després d'un dia un poc esgotador, tornàvem a l'hotel per a sopar.