dimarts, 22 de setembre de 2009

Ruta càtara (III)

El tercer dia tenia un afegit que en principi no es contemplava a l'itinerari, Albi, quan certament va tindre importància amb el catarisme (la croada es coneix també com "albigesa") i, a més, és un lloc digne de visitar. M'imagine que el van incloure per compensar la poca "xulla" de les visites a Narbona i Besiers.


El primer que et crida l'atenció és el predomini absolut de la rajola roja a totes les seues construccions, fins i tot la imponent catedral de Santa Cecília, que sembla més una fortalesa. L'interior en canvi està completament decorat amb pintures renaixentistes.


L'altre reclam de la ciutat és el museu del seu pintor més famós, Toulouse-Lautrec, i que evidentment no vam deixar passar.


Una vegada ja dinats, la vesprada quedava per a Mirepoix, un xicotet poble que, més que per la fosca catedral de Saunt Maurici, destaca per haver mantingut la morfologia medieval.D'especial interés és la seua plaça porticada, amb antigues casones com la dels Cònsols, que manté les bigues de fusta originals amb caps llaurats.


Una vegada tornàrem i sopàrem a l'hotel, encara vam tindre un altre "regal" no contemplat inicialment: una visita nocturna a Carcassona, on ara sí, vam poder passejar més tranquil·lament i fer-se de pas algun "cubatilla".