dimecres, 23 de setembre de 2009

Ruta càtara (IV)

El quart dia estava completament dedicat a la visita a Tolosa, la quarta ciutat més gran de França, capital que fou durant un temps del regne visigot i actual centre de la indústria aeronàutica europea, ja que allí es construeixen els polèmics Airbus.


El dia ja es presentava interessant només al veure l'atípic guia que ens havia tocat, tot un personatge, i vam passar gran part del matí seguint-lo pels monuments més interessants de la ciutat.


El primer era el Capitoli, antiga institució que hui allotja l'ajuntament i que compta amb diverses sales magníficament decorades en diversos estils.


 A continuació visitàrem l'església dels Jacobins, gòtica però amb la peculiaritat de tindre soles dues altes naus, amb una filera de columnes al mig entre les que destacava la de l'extrem de l'absis, la coneguda com "palmera dels jacobins".


Quedava per veure la basílica de Saint Sernin, que en realitat es tracta del famós Sant Fermí de Pamplona, i que consisteix en una església romànica de peregrinació, molt de l'estil de la de Santiago de Compostela.


Amb això i un poc de temps lliure se'ns va fer l'hora de dinar, i per la vesprada quedava un passeig en vaixell pel Canal del Migdia, una espectacular obra d'enginyeria del s. XVII que permetia unir de forma navegable l'Atlàntic amb el Mediterrani sense passar per l'Estret de Gibraltar.


I amb un poc més de temps lliure (que la veritat , ja ens sobrava), vam completar el dia. Una visita que hauríem gaudit més si no fóra per la "frescoreta" que ens va fer: