divendres, 30 d’octubre de 2009

Classe de res

Aprofitant que l'Església torna a fer la seua campanya habitual i necessite desfogar-me, comente un article de fa unes setmanes que em va semblar molt interessant i que m'afecta directament, ja que enguany també m'ha tocat donar algunes hores "d'Atenció Educativa".
Per a que s'aclariu, recordareu que en la nostra època als que no triàvem "Religió" ens impartien "Ètica", amb continguts molt variables i a criteri del professor de torn. Aquesta va ser substituïda per "Alternativa a la Religió" on, de nou, es tractava de tindre als xiquets entretinguts. La LOE la va convertir en "Atenció Educativa", en virtut dels acords encara vigents amb el Vaticà, pels quals l'ensenyament públic havia de contemplar com a assignatura la Religió. Esta aberració ha provocat el següent problema: que tots aquells pares els quals, amb bon criteri, no volen que adoctrinen als seus fills amb bestieses, es veuen obligats a matricular-los en "classe de res", perquè per llei no podem dotar a eixes hores de cap contingut educatiu, ja que perjudicaria als que estiguen en Religió.
Com aguantar a quasi 30 xiquets de 2n d'ESO (en el meu cas) sense fer res? A l'article diuen algunes solucions, com el parxís, els escacs... jo he optat per posar alguna peli de tant en tant o improvisar jocs sobre la marxa, però no deixa de ser un suplici.


Malgrat tot, eixa no és la qüestió, perquè en definitiva és la nostra feina, el que em fot és que a estes altures encara es mantinga una assignatura com la Religió, amb professors designats per l'Església i pagats pel Govern, i posant en dubte la suposada laïcitat de l'Estat.
Que desaparega és qüestió de temps, perquè per sort cada vegada en són més els que opten per l'Atenció Educativa, però mentrestant jo optaria per posar la Religió a primeres o a últimes hores, i els altres xiquets que se'n anaren a sa casa. Un horari injust per als professors de Religió? Sí, però també és injust que cobren igual que nosaltres sense haver fet cap oposició.

4 comentaris:

Judith ha dit...

Encara hi ha molts xiquets matriculats a religió? En la meua època ja erem pocs, i estic parlant de fa prous anys.
Supose que, com tu dius, és questió de temps. El que em molesta és que no es prenga una decissió que tenia que haver-se pres ja fa temps i que, el pitjor de tot, ho paguem tots, catòlics o no.

Osukaru ha dit...

Nyas, coca!.

Ja estava posat al día respecte a aquest tema i em sembla una poca vergonya. Els que no tenen religió no poden tindre un hora de alguna altra cosa educativa... Que juguen als escacs o al parxis?.. I ja posats, perque no ens fem en unes cuantes Wii, Plays i Xbox, total ja que estem?.

No se... No se on anirem a parar. Pero de veres que es pa' pegar-se un bac!.

Viper ha dit...

Desconec dades concretes, Judith, però en el meu cas tinc 30 xiquets perquè em toca una classe sencera de 2n d'ESO (25) més uns quants que venen d'altra on es queden els de Religió, que seran uns 20, així que sí que són menys. Supose que també dependrà de cada institut i cada població.

Osu, si tinguérem la Play t'assegure que la Religió es quedava sense adeptes, jejeje...

Amahasty ha dit...

Ponles una peli porno, seguro que están quietecitos, o métete con alguno y que el resto te siga la corriente, eso mola y te desfogas, jajajaja, te acuerdas de mi Tudorel y el fumeteo....?