diumenge, 4 d’octubre de 2009

Esperpent

M'he assabentat de l'últim episodi d'estultícia protagonitzat pels nostres il·lustres governants del Cap i Casal, i la veritat és que té collons la cosa, parlant malament.
Resulta que per al proper 9 d'octubre s'ha decidit recuperar l'òpera de Ruperto Chapí anomenada Roger de Flor, i adaptar-la com a versió de concert. El cas és que algun "il·luminat" va veure massa referències catalanes al text, per altra banda lògiques si considerem que el protagonista era el capità d'una companyia d'almogàvers, i ha decidit fer unes "adaptacions" consistents en canviar "català" per "aragonés" o "valencià":


El que a un moniato de hui en dia li moleste una cosa que al compositor i al llibretista els va semblar el més normal (villener un i de la Vega Baixa l'altre, i per tant poc sospitosos de catalanisme), diu molt del grau d'imbecil·litat al que s'ha arribat.
Però no sols això: prendre la decisió conscient de manipular així una obra artística, sense vergonya ni cap càrrec de consciència, en un exercici de censura purament dictatorial, diu encara més de la impunitat en que pensa que es troba tota aquesta gentola.
Mireu el segon vídeo d'aquest retall de fa un temps i digueu-me si la realitat no supera a la ficció.
Fàstic que em donen, hòstia.

2 comentaris:

german ha dit...

És el que passa quan governa la mediocritat... quin país!

Viper ha dit...

I no sols la mediocritat, que es podria "perdonar", sinó el que més fot és la malícia amb què es fan les coses...