dilluns, 8 de febrer de 2010

Biblioteca Alcoiana (XVI)


Títol: 150 anys de premsa a Alcoi
Autor: José M. Santacreu Soler
Any d'edició: 1987
Editor: CAEHA, Gráficas El Cid (imp.), Alcoi.   
Pàgines:72
ISBN:---

El CAEHA (Centre Alcoià d'Estudis Històrics-Arqueològics) va decidir dedicar les IV Jornades d'Història Alcoiana a la commemoració dels 150 anys d'existència de premsa a Alcoi en aquell 1986. Les conferències van estar acompanyades d'una exposició al Centre Municipal de Cultura, amb motiu de la qual es va editar aquest catàleg realitzat per José Miguel Santacreu amb la col·laboració d'altres membres del CAEHA. Les publicacions d'aquest autor han anat sempre al voltant de la seua especialització en Hª Contemporània, especialment del País Valencià però també d'Amèrica, assignatura que em va impartir a Alacant.
El catàleg consta de diferents seccions. Per una banda, fa unes breus introduccions de les diferents publicacions periòdiques alcoianes, dividint-les per etapes històriques i acompanyant-les d'útils eixos cronològics i d'algunes reproduccions parcials. Seguidament, també presenta una relació d'impremtes locals, finalitzant amb un índex alfabètic de publicacions i amb un recull bibliogràfic.
Al tractar-se d'un catàleg, és una obra breu, però ve molt bé per a tot aquell qui vulga consultar l'hemeroteca local, per a poder situar-se ràpidament (de fet, aquest llibret és la primera cosa que et faciliten quan vols utilitzar el visor de microfilms). Si el que es desitja és un estudi amb més profunditat sobre la premsa alcoiana, hi ha una altra obra de la que ja en parlarem.
Ja va sent difícil de trobar aquest catàleg, però com deia, a la Biblioteca el tenen molt a mà. Ací teniu més informació.

2 comentaris:

Judith ha dit...

Molt interessant i útil aquest catàleg. Amés a més diu on pots trobar els originals per a la seua consulta, que no sempre es troben a la Biblioteca Municipal.

Viper ha dit...

Tens raó, havia oblidat comentar eixe detall. Gràcies!