dilluns, 15 de març de 2010

Biblioteca Alcoiana (XIX)


Títol: Paisanatge alcoià. 
Autors: Alfredo Albero Vilaplana 
Any d'edició: 1995 
Editor: Ajuntament d'Alcoi i Institut de Cultura "Juan Gil-Albert", Gráficas Ciudad (imp.), Alcoi.   
Pàgines: 215 
ISBN: 84-89136-08-4

Una de les obres editades per al 150 aniversari del títol de Ciutat havia d'estar dedicada, com no, als propis alcoians, tot i que en aquesta ocasió el format no és el biogràfic, sinó més bé una sèrie de reflexions en clau d'humor al voltant de 50 personatges d'Alcoi i comarca, més una altra dedicada al propi creador de les caricatures que acompanyen a cadascun, Alfredo Albero. Els autors dels textos són diferents col·laboradors del periòdic Ciudad d'aquella època, i de fet el llibre és pràcticament una recopilació d'articles publicats a aquest mitjà.
Els protagonistes són personatges habituals de l'Alcoi d'aquell moment, provinents de diferents àmbits: la política, l'esport, la cultura, el món empresarial... i en funció de l'autor del text són més o menys enginyosos, però en conjunt et permeten apropar-te al "paisanatge alcoià" de principis dels 90. Les caricatures són totes molt encertades, en general.
Un llibret curiós i que encara no és massa difícil d'aconseguir per la web, a més d'haver diversos exemplars a les biblioteques locals.