divendres, 26 de març de 2010

Biblioteca Alcoiana (XXII)


Títol: Tardofranquismo y transición democrática en Alcoy (1973-1979)
Autor: Pedro Juan Parra Verdú
Any d'edició:2008
Editor: Misèria i Companyia, Gráficas El Cid (imp.), Alcoi. 
Pàgines:508
ISBN: 978-84-87885-47-0

Ja que estem últimament amb la temàtica de la Transició, quina millor obra que aquesta, l'estudi definitiu sobre aquell període al nostre poble, i que en realitat es tracta d'un resum de la tesi doctoral del seu autor, qui exerceix com a professor de Geografia i Història a l'institut de Cocentaina.
Es podeu imaginar l'impressionant volum d'informació que trobarem a aquest llibre, i és que no li falta de res: uns primers apartats dedicats a aspectes geogràfics (demografia, sectors econòmics, urbanisme...), les dos parts centrals del treball, Tardo-franquisme i Transició, i finalment, un índex de fonts utilitzades, altre de sigles i, per descomptat, una completa bibliografia. Per si això fóra poc, a part de les diferents imatges, gràfics o taules estadístiques que van apareixent al llibre, s'adjunta un DVD amb una durada d'una hora que recull alguns moments gràfics, audiovisuals i radiofònics d'aquella època, completament inèdits. Gran treball de l'autor i també de l'editor.
Si es pot posar alguna "pega", immerescuda de totes formes, és la densitat per algun moment d'alguns apartats, en funció també de si al lector li resulten més interessants o no, però és que s'havia d'incloure tot, clar.
Un llibre que ve a omplir un gran buit a la historiografia alcoiana, però que al mateix temps deixa un altre: està encara per escriure l'obra que estudie la postguerra i el franquisme a la nostra zona.
En resum, molt recomanable i molt fàcil d'aconseguir, degut a la seua recent publicació.

3 comentaris:

Judith ha dit...

El tinc a casa esperant a ser llegit. Espere no tardar massa.

el otro fausto ha dit...

Viper, vaig seguin de fa temps la teua secció de biblioteca Alcoiana, crec que açó t'interesará http://elanaquelperdido.com/2010/03/30/guia-de-alcoy/

Viper ha dit...

Val la pena, Judith, però agafa'l amb ganes, que ja et dic que per moments es fa un poc espés.

Tens tot un tresor, Fausto, ja li dedicaré un retall un dia d'aquests.