dimecres, 17 de març de 2010

La guerra segons Spielberg

El 1998, Spielberg ens ensenyava una nova forma de veure la Segona Guerra Mundial en Salvar al soldado Ryan, on pràcticament ens feia formar part del desembarcament de Normandia utilitzant càmeres de mà i tècniques més properes al documental que després han sigut molt imitades.


Aprofitant l'equip i les localitzacions, el mateix Spielberg junt amb Tom Hanks com a productors van fer possible una magnífica sèrie de 10 capítols anomenada Hermanos de sangre, que relatava les peripècies de la Companyia Easy per Europa després del Dia D.


Ara, torna a ajuntar-se el mateix equip per a fer una nova sèrie de 10 capítols, amb el pressupost més alt de la televisió, però aquesta vegada centrada en les campanyes del Pacífic. De moment, a Espanya soles la podem veure a Canal +, però jo espere amb ganes el pack de DVD per a posar-lo al costat del que ja tinc de la sèrie anterior i que guarde com un tresor.


Pequen de patriotisme i sensibleria ianqui, clar, però també és cert que mai la guerra havia sigut tan bruta, tan cruel, tan sagnant... tan real. Si vos agrada el gènere bèl·lic, no s'ho podeu perdre.

3 comentaris:

Judith ha dit...

Realment "Hermanos de sangre" és el millor que he vist en cine bèlic (encara que no és una peli), ja que junta les històries personals amb la part històrica, encara que és aquesta última la que té més importància. A més a més està cuidada al detall, ja que els uniformes, els cascos i fins els tanques són el que tenen que ser, i no disfresen, per exemple, tancs més moderns de sherman americà.
Un 10 per a aquesta sèrie i esperarem amb impaciència la nova. Segur que no deceb.

Amahasty ha dit...

Ale, a ver cuándo las vemos!

Viper ha dit...

Completament d'acord, Judith, tenim gustos molt semblants!

La tenim en la cua, Eli, se'ns amuntona la feina.