dilluns, 29 de març de 2010

Els voltors de Sant Cristòfol

Aquest passat cap de setmana, i com a part d'un curset del CEFIRE, vam fer una excursió a les pedreres de Sant Cristòfol per a conéixer el Projecte Canyet, que ha recuperat la població de voltor comú que hi havia antigament a la zona.

Aquestes pedreres, junt amb les del Salt, són d'on es va traure pràcticament tot el material que veiem a Alcoi quan els carreus de pedra eren la principal tècnica constructiva, i així queda reflectit en les marques que van deixar anys i anys de tràfic continu de carros.

Ja abandonades, les pedreres els han vingut molt bé als membres de FAPAS, amb Àlvar Seguí al capdavant, per a realitzar el seu projecte des de l'any 2000, i que hui en dia ja ha aconseguit una població molt nombrosa de voltors a base d'alimentar-los regularment.

 Part fonamental del projecte és donar a conéixer aquestes aus al públic en general i conscienciar-lo, apart de marcar-les, estudiar-les i investigar els seus costums, evidentment, i amb eixa finalitat s'ha creat un mirador que permet observar-les molt a prop.

Vam tindre molta sort al trobar un gran nombre de voltors en plena feina carronyera quan arribàrem, i ens va permetre estar una bona estona contemplant-los.

Palomo cojo el último

De barsella

Exhibicionista

La veritat és que es tracta d'una experiència que recomane a tot el món, i el millor és aprofitar el "dia de portes obertes" que se sòl fer per octubre.