diumenge, 27 de març de 2011

Biblioteca Alcoiana (XXXIX)

Títol: Bibliografia de Alcoy
Autor: Adrián Miró García
Any d'edició: 1958
Editor: Comisión provincial de monumentos históricos y artísticos, Layetana (imp.), Alacant.
Pàgines: 84
ISBN: ---

Si hi ha algun pioner en parlar sobre llibres del nostre poble, eixe és Adrián Miró, i no solament això, sinó que al llarg dels anys ha anat elaborant diverses publicacions dedicades als escriptors locals i les seues obres, que ressenyaré en propers retalls.
Aquesta és precisament el punt de partida d'eixa temàtica, i un dels seus primers treballs editats. L'obra ofereix el que promet al títol: una recopilació de llibres, articles i, fins i tot, manuscrits, que parlen sobre algun aspecte històric, científic o humà d'Alcoi. Queden excloses, per tant, les obres fetes per alcoians que no tinguen com a protagonista al nostre poble.
El treball és breu, soles és una relació sense valoracions, agrupada temàticament, però és evident que és exhaustiu, tenint en compte el que existia a aquella època. També adjunta al final un imprescindible índex d'autors. Sí que se li pot criticar no ser més exacte pel que fa als articles apareguts en premsa, ja que moltes vegades soles aporta l'any i el nom de la publicació, però no deixa de ser una tasca meritòria.
Hui en dia ha quedat desfasat, evidentment, i de fet l'esperit d'aquesta obra el recull una altra que ja vam ressenyar (que per desgràcia també necessita actualització), però no deixa de ser una curiositat.

3 comentaris:

VIBIMAR ha dit...

Enhorabona pel teu blog,sobretot per les ressenyes bibliogràfiques. Me les he llegit totes. Soc un bibliòfil alcoia encara amb l´estatus d´aficionat, però el teu blog m´ha servit per a descobrir alguns llibres que no coneixia. Aquest ressenyat a l´entrada és molt interessant, en part perque és un lloc de referència per a trovar llibres de temática alcoiana, de fet vull aconseguir-ho però de moment en internet no está disponible.
Soc historiador de l´art i també és admirable la tasca que esteu fent de recuperació i difusió del patrimoni, referent al tema de les visites al cementeri (un dels millors de l´Estat) i del patrimoni industrial, per cert la meua tesina la vaig fer sobre reutilització d´edificis industrials.
Per últim, gràcies per tindre el meu blog d´humor gràfic a la teua llista de blogs alcoians.

Viper ha dit...

Doncs t'acompanye en el sentiment! Perquè açò de la bibliofília alcoiana és un "sacacuartos" de cuidao, jeje... però també és cert que és molt gratificant.

M'alegra molt que compartisques la nostra preocupació pel patrimoni industrial. El tema d'eixa tesina és precisament un dels nostres objectius, així que si vols podem donar-li eixida a un resum al butlletí o al blog d'AVAI, com preferisques. Per descomptat, quedes convidat a unir-te a l'associació.

Benvingut, espere que seguim en contacte.

VIBIMAR ha dit...

Grácies. Estaria bé això de la tesina, també vaig fer un projecte de museu al Molinar. També, vos puc deixar algunes vinyetes que tinc sobre patrimoni industrial.
Estem en contacte.