dilluns, 25 d’abril de 2011

Biblioteca Alcoiana (XL)

Títol: Escritores de Alcoy. Notas y conceptos.
Autor: Adrián Miró García
Any d'edició: 1973
Editor: Autor, La Victoria (imp.), Alcoi.
Pàgines: 148
ISBN: 84-400-6105-6

Resulta tristament irònic que, quan em vaig proposar fer una sèrie sobre les obres de temàtica bibliogràfica d'Adrián Miró, l'autor ens deixara. En fi, no podem fer més que continuar amb aquest modest homenatge i una altra de les seues obres més significatives. Com solia ser habitual en ell, es tracta d'una nova recopilació d'articles que van anar apareixent al Ciudad (els últims que ha fet, per cert, sobre una sèrie de Virgilio Botella, per desgràcia han quedat incomplets), en aquest cas referents a escriptors nascuts o molt vinculats a Alcoi, independentment de que les seues obres tinguen alguna cosa a veure amb el nostre poble.
Al ser un recull d'articles, i com el propi autor justifica a la introducció, no és un treball exhaustiu ni amb una unitat estructural, però no deixen de ser aportacions interessants sobre molts autors desconeguts, al menys per a mi, amb un lleu predomini de les creacions poètiques. Com a complement i colofó perfecte al llibre, trobem unes breus notes biogràfiques de tots els escriptors ressenyats al llarg de l'obra. En qualsevol cas, llegir a Miró és sempre una delícia, sobre tot per la gran erudició i cultura general que demostra sense pretensions, i pel profund coneixement de tot "lo alcoià", amb el mèrit afegit de residir tant de temps allunyat d'aquestes terres.
Una obra molt recomanable i que posteriorment va ampliar, com veurem.

2 comentaris:

Judith ha dit...

El llegat cultural d'Adrián Miró és molt important i molt apropiat el comentari de la seva obra ara que ens ha deixat.
No el vaig coneixer personalment, encara que l'he vist en varies ocasions a la Biblioteca, però tot el mon diu que, a banda del seu important treball per a Alcoi, era una gran persona.
Salutacions.

Viper ha dit...

Jo tampoc vaig tindre el plaer, llàstima. Però com dius, ens queda el seu llegat. A vore si poc a poc podem ressenyar-lo tot.