dimarts, 5 d’abril de 2011

El cartell 2011

Coent a més no poder. I amb això ja estaria tot dit.

Vaja per davant que no tinc res contra Paco Aznar, faltaria més. L'admire pel seu vessant teatral, i resulta apropiat en la seua faceta radio-festera, però en el camp del disseny mai ha destacat especialment, i les seues carències són evidents. Ja va fer la portada de la Revista fa un parell d'anys, i deuria haver servit d'avís (cosa més coenta, redéu), però no, se li encarrega tot un cartell que anuncia unes Festes d'Interés Turístic Internacional (les úniques on no es fa concurs) amb els mèrits de... ser alcoià? (les males llengües diuen que una considerable rebaixa en la qüestió pecuniària també ha influït).
Començaríem dient que no podem considerar-lo cartell, ja que la tipografia en ocasions és pràcticament il·legible (mancança d'accents a banda). Seguiríem assenyalant unes anatomies impossibles i uns caps mal dibuixats. Continuaríem parlant d'un simbolisme forçat i recarregat. I pel que fa a la composició (clàssica i poc imaginativa), els colors (de dubtosa combinació) i la temàtica (poc arriscada), ja són aspectes més subjectius de cadascú.
I ara una reflexió: el cartell va deixar d'encarregar-se a artistes reconeguts perquè solien ser polèmics. Estem condemnats a la mediocritat en sacrifici d'allò políticament correcte?
Més encara: el concurs es va acabar perquè el premi va quedar desert uns anys degut a l'escassa qualitat dels dissenys presentats. De veritat penseu que aquest cartell quedaria per damunt dels que pogueren fer, per exemple, els alumnes de l'Escola d'Art?

Senyors responsables del cartell: fem un concurs públic, amb un premi atractiu i un jurat amb formació artística. L'element que anuncia la nostra Festa mereix major dignitat.

8 comentaris:

Amahasty ha dit...

Pareix mentida que no sàpigues que a Espanya, donat què is diferent, pasa que la mediocritat és premiada, com a aquest famós concurs "Euronosequè", què sempre porten a l'espanyolet més cohent que han pogut trobar escorcollant a les perifèries dels barris o als polígons industrials.
Per aixó...
Per Alcoi i per Sant Jordi, avnt l'entrà!

Judith ha dit...

Amb una Escola d'Art a la nostra ciutat, és una vergonya els quadres (que no cartells) que anuncien les nostres festes.
El concurs donaria molts millors resultats, i sols hi ha que vore els cartells anunciadors de la Cavalcada de Reis Mags: originals i atractius. I són cartells.
Salutacions.

KaiserSoze ha dit...

No et queixes que no ha gastat Comic Sans com a tipografia.

A mi m'agrada mes este http://www.pagina66.com/2011/04/02/pagina-versio-galactica-del-cartell/

Viper ha dit...

Completament d'acord amb els vostres comentaris, Amahasty i Judith.

I sí, podria ser pitjor, Kaiser... per cert, també han fet una versió Lady Gaga, jejeje...

Salut!

Osukaru ha dit...

Ja que està la cosa tan mal, optaría per "reciclar" cartells d'anys anteriors. Ademés com ara s'estila lo "vintage"... ;)

En Grewol ha dit...

Cartell sectari amb olor de xiclet de natilles, això si, és un cartell no un quadre

Anònim ha dit...

Pot ser voleu mirar els comentaris que hi ha:

http://visitaturisticalcoy.blogspot.com/2011/04/asi-es-el-cartel-de-fiestas-de-moros-y.html

Per cert, Viper, el comentari del 6 d'abril de 2011 fet per anònim és d'aquest anònim. Ja et deixaré més pistes o t'invitaré a una birra.

Au! Que vaja bé!

Viper ha dit...

Coincidisc amb "l'antigor" de l'obra, Osu i Grewol, i subscric punt per punt la teua crítica, company no tan Anònim (m'he descollonat amb allò de "los cascos de sus padres").

Com t'he dit "in person", m'apunte lo de la birra, jeje...