dimecres, 25 de maig de 2011

Biblioteca Alcoiana (XLII)

Títol: Del Alcoy literario
Autor: Adrián Miró García
Any d'edició: 2008
Editor: Autoedició, La Victoria (imp.), Alcoi.
Pàgines: 178
ISBN: 978-84-612-4720-2
 
Finalitzem aquest seguit de ressenyes sobre les obres mironianes de temàtica bibliogràfica, amb el colofó que ell mateix va elaborar per a recopilar els seus darrers escrits.
Dividit en quatre parts, la primera està dedicada a una detallada anàlisi de l'obra castellana de Jordi Valor i Serra, elaborada per a unes jornades celebrades a la Universitat d'Alacant que després es van recopilar al llibre Jordi Valor i Serra, el mestre que estimava les paraules. La segona part és l'article, corregit i augmentat, que Miró va fer per al volum col·lectiu Història d'Alcoi, editat amb motiu del 750 aniversari de la Carta Pobla i que, com no, va referit a tots els autors alcoians en llengua llatina i castellana (els de llengua valenciana els va fer Jordi Botella). La tercera part gairebé és una continuació d'aquell Al margen de..., sobre llibres estranys i curiosos d'autoria alcoiana, i de fet inclou també l'índex d'aquella obra per al lector despistat. La quarta i última és una recopilació de ressenyes, aparegudes al Ciudad i altres publicacions aquests últims anys, en aquest cas sobre autors en la nostra llengua.
Quedaria així, contemplant el conjunt de les quatre obres que hem analitzat, una panoràmica prou completa sobre tot el que s'ha escrit al nostre poble, sinó fos per una absència destacada i que hem de criticar: mai s'inclou ell mateix als seus escrits, quan és un dels autors locals més prolífics, siga en biografies, investigacions històriques, assaig o poesia. La seua modèstia ho va impedir, així que està per fer l'estudi de tota l'obra d'Adrián Miró.

2 comentaris:

Judith ha dit...

Espere que prompte s'anime algú a fer aquest estudi.
Salutacions.

Viper ha dit...

Seria un bon homenatge, sí.