dilluns, 30 de gener de 2012

El Casal s'ha d'airejar

Fa pudor a vell, a tancat, i sembla que no hi ha ningú que es decidisca a que entre l'aire.
El penúltim episodi d'un tema que ja cansa, s'ha escrit aquests dies passats: la Filà Marrakesch va presentar un disseny femení, per a ser aprovat i que pogueren eixir les diverses festeres de ple dret que ja tenen sense cap entrebanc. Per a alterar el menys possible el disseny històric del pintor Laporta, les modificacions es reduïen al turbant i a la capa. I sí, sense eixos elements no hi havia distinció entre els gèneres, però de tota manera es complia allò de "lógicas y perceptibles modificaciones" que s'exigeixen a l'ordenança de l'Associació, ja que a simple vista són diferents. Doncs bé, en compte d'aprovar-ho sense més problemes, com s'havia fet en tots els anteriors dissenys, es va sotmetre a votació i es va rebutjar. Llavors, fins on han d'arribar les modificacions? Què vol dir "perceptibles"?
Per la seua banda, la fi del mandat de Javier Morales a l'Associació, a qui es podria considerar "tolerant" dins del seu limitat marge d'actuació, augura temps més obscurs. Hi hauran sorpreses?

Editat: Sí que hi han hagut sorpreses, finalment, i ha guanyat Rafael Tortosa, la candidatura més "oberta". Veurem com van les coses.4 comentaris:

Judith ha dit...

Crec que el fer dos dissenys diferents per a homes i dones és una manera més de marginar les dones a la Festa, a banda d'haver convertit les festes en un carnestoltes digne de llàstima, o de risa.
Una persona hem va dir que aquesta diferència es fea per voluntat de les filaes i que l'Associació es limitava a votar el que aquestes volien. Ara veig que no és cert.
Tant Marrakesch com Chanos (les que encara no tenen disseny femení) tindrien que plantar cara el Casal, que aquest respecte la voluntat de les filaes, i presentar-se amb les dones vestides amb els seus dissenys originals i únics, any rere any. Supose que no és tan sencill.
No se quina és la solució a aquest problema, però el que està clar és que deu eixir des de les filaes i els festers.
Salutacions.

dimoni de xiquet ha dit...

Fa molta perea el tema de la festa.
Son tants anys i es tanta la frustració de vore que no canvia res.....
A aquest moment han contribuit una societat alcoiana totalment pasiva amb una esquerra que sempre mira a altre costat i un ajuntament que no fa cumplir un minim democratic en una institució que es pagada per tots i totes.
El disabte vaig llegir al ciudad un article de un amic defensant el calendari actual de les festes (22, 23 i 24).A vore, gabi no es un reaccionari pero fa tants anys que esta en el mon de la festa que es pot dir que a agafat totes les virtuts d'aquest mon.
La gent de esquerra unida fardava no fa ni dos dies en campanya electoral municipal de que ells defensaries a les dones en la festa.
Ja pots vore que no han fet res....i molt menys la gent dl bloc i psoe...i res els del pp.
No tenen remei....si volem, clar.

Viper ha dit...

L'Associació ha jugat aquests anys a llançar la pedra i amagar la mà: no s'han atrevit a fer una normativa clara sobre la incorporació de la dona, i han deixat "llibertat" a les filaes, però sempre pensant que totes passarien per l'aro. Ara no han tingut més remei que destapar-se.

I el tema del calendari també donaria per a molt, però com tu dius, Dimoni, no respon exclusivament a una postura "reaccionària", i entren en joc altres consideracions. En aquest cas, la nostra filà també és la "mosca collonera" a les assemblees del Casal. Qualsevol any ens tiren!

Osukaru ha dit...

Estem en el 2012?. Es acò la Unió Europea?. Qui ho diría...