dissabte, 21 d’abril de 2012

Biblioteca Alcoiana (LV)

Títol: La Bandera Gran de Sant Jordi
Autor: Josep Tormo Colomina
Any d'edició: 2012
Editor: Ajuntament d'Alcoi, Gráficas Agulló (imp.), Alcoi. 
Pàgines: 140
ISBN: 978-84-89136-73-1
 
Com ja és habitual, el Dia del Llibre a Alcoi ve acompanyat d'una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals d'Alcoi que consisteix en regalar una obra de temàtica alcoiana si se supera una quantitat de compres a alguna de les llibreries locals. En esta ocasió, l'elegit ha sigut el professor i vexil·lòleg Josep Tormo, amb el llibre que hui ressenyem.
Res millor que el subtítol per saber què anem a trobar-se: "l'estendard de la ciutat d'Alcoi i l'escut heràldic municipal a través de la història", dues de les nombroses passions investigadores que han ocupat a l'autor al llarg dels anys. En efecte, l'estudi ve a ser un recull de les investigacions sobre aquests dos símbols municipals, especialment meritoris els referits a la bandera, ja que va ser ell mateix el que la va "recomposar", ja que no es conservava cap imatge de l'original, però sí les descripcions. L'obra, editada amb molta cura per Josep Lluís Santonja, presenta una completa recopilació d'imatges presents als arxius, llibres i edificis locals, i lògicament està elaborat amb gran rigor historiogràfic, amb nombrosa documentació, anotacions i una completa bibliografia final.
Per últim, com a feliç guardó i reconeixement a l'obra, l'Ajuntament va decidir fa uns anys declarar l'oficialitat d'aquesta bandera, i de fet enguany tornarà a estar present, des de 1839, a les processons de Festes.

2 comentaris:

Judith ha dit...

El tinc a casa, però encara no l'he pogut vore. L'edició per part de la Xarxa de Biblioteques Municipals d'un llibre sobre la història d'Alcoi, sol ser garantia de rigurositat i bon treball per part de l'autor, que damunt en aquesta ocasió és Josep Tormo Colomina, de qui ja coneixem altres treballs molt bons.
Salutacions.

Viper ha dit...

La veritat és que deuria publicar més llibres Josep Tormo, té treballs interessants dispersos en articles per diferents revistes i periòdics.