diumenge, 9 de setembre de 2012

Biblioteca Alcoiana (LVIII)

Títol: Biblioteca de autores y temas alcoyanos. Catálogo.
Autor: ---
Any d'edició: 1974
Editor: Ajuntament d'Alcoi. 
Pàgines: 29
ISBN: ---

Fa poc va caure a les meues mans la que sens dubte és una raresa bibliogràfica. Com el seu nom indica, es tracta d'un catàleg de llibres d'autor o de temàtica alcoiana, concretament el que va iniciar l'alcalde Alberto E. García Rodríguez l'any 1974, i que després es va convertir en la base de l'actual "secció local" de la Biblioteca Central.
Com a catàleg deixa prou que desitjar, perquè tan sols és una successió numerada de títols i autors (alguns amb errades), sense més dades de l'edició ni cap criteri d'ordenació. A banda, el meu exemplar és prou particular, perquè mostra vàries anotacions a mà i diverses pàgines afegides (estan grapades), a més d'eixe segell de "1975" a la portada, el que em fa pensar que era alguna edició interna per a simplement portar registre dels llibres que s'anaven adquirint. De fet, el nombre de pàgines no es correspon amb els dels exemplars que figuren a la biblio.
Es tracta, per tant, d'una simple curiositat bibliogràfica, perquè s'han editat millors catàlegs, però si algú té interés, a banda dels que hi han a la biblio, també podeu trobar una versió ampliada i revisada al final del llibre de memòries del propi alcalde que ja vam comentar per ací.

1 comentari:

Judith ha dit...

Una curiositat interessant.
Salutacions.