dijous, 6 de desembre de 2012

Biblioteca Alcoiana (LIX)

Títol: Francisco Aura Boronat, resistència i dignitat enfront de la desmemòria.
Autor: Àngel Beneito, Francesc-X. Blay i Natxo Lara.
Any d'edició: 2012
Editor: Associació Cultural l'Alcoià-Comtat, Gráficas Alcoy (imp.)
Pàgines: 96
ISBN: 978-84-695-6255-0

Aquests dies hem tingut la feliç notícia, precisament aprofitant la presentació d'aquest llibre, de la dedicació a Paco Aura del nou pont en construcció entre el Viaducte i la Zona Nord.
Poques vegades haurem tingut tant de consens en el seu mereixement: soldat voluntari a l'exèrcit republicà, acabà empresonat primer a França i després al camp de concentració nazi de Mauthausen, on miraculosament va sobreviure fins l'alliberament, tot i trobar-se que encara no podia tornar al seu país i al seu poble. Quan ja corrien temps democràtics, el seu compromís el va portar a difondre per qualsevol mitjà al seu abast els horrors viscuts, amb un únic objectiu: que no es tornaren a repetir mai. Per desgràcia, la humanitat ha demostrat una i altra vegada no aprendre la lliçó, però això no lleva el deute que Alcoi tenia amb ell.
Aquest llibre, elaborat pels historiadors Àngel Beneito i Paco Blay, i pel periodista Natxo Lara, és una biografia que recull tota la seua extraordinària experiència vital, basant-se en tots els testimonis que ha anat deixant al llarg del temps. Magníficament editat, rigorós i al mateix temps lleuger, la veritat és que es llig en un sospir i fins i tot es fa massa curt.
Si teniu uns minutets, mireu el vídeo-presentació de l'obra:I si haveu de comprar-vos un llibre pròximament, que siga aquest (15 €).

4 comentaris:

Judith ha dit...

Em pareix un preu més que raonable. A més a més, crec que deu ser una de les biografies més interessants i tot un testimoni del que va ser la Europa del segle XX. Jo no vull perdre-me-la.
Salutacions.

Viper ha dit...

Segur que t'agrada. La veritat és que és difícil d'assumir tot el que ha passat aquest home.

Salut!

Marc C.G ha dit...

Sóc de Barcelona i no trobo el llibre enlloc. Sabeu d'alguna llibreria on es pugui adquirir via online?

Gracies.

Viper ha dit...

Hola Marc, pregunta en aquesta, tot i que no els aparega al catàleg:

http://www.exlibris.es/es/index.php