dimarts, 30 d’abril de 2013

De sensacions post-festeres i pèrdues sensibles

Cada vegada costa més trobar un moment de reflexió i no deixar que la pols es convertisca en "borrellons" en aquest blog, però l'ocasió ho mereix.
Per una banda, acaben de finalitzar unes Festes que podríem qualificar d'esplèndides. S'han canviat els dies voluntàriament i no s'ha acabat el món, al contrari, Alcoi ha tingut més visitants que mai. Sempre he pensat que l'important de les celebracions és l'esperit, i que la majoria de gent puga gaudir-les, els dies que es facen són completament accessoris.
A més a més, és evident que un altre camí està obrint-se, el de la plena incorporació de la dona. S'han fet invents de tot tipus per a posar entrebancs, però la realitat social acaba imposant-se. No tardarem en vore una esquadra oficial de dones baixant per Sant Nicolau.
No hem estat exempts de polèmiques, per descomptat, primer pels canvis de recorregut a l'Alardo i, sobre tot, la Diana (i que s'han demostrat eficaços, a falta de polir alguns detalls), i després per una poc encertada posada en escena del Capità Moro.
Per la meua part, es podeu imaginar que han estat unes Festes completament diferents. He deixat de banda completament la vida de filà i els amics, però a canvi he viscut moments únics que no oblidaré mai. Vorem com ix la crònica, en procés de maduració.

I l'altre tema que no volia deixar de banda és el tancament del Ciudad. La situació econòmica no deuria ser excusa per a la desaparició del que és un patrimoni cultural de tots els alcoians. Amb tots els seus defectes, són moltes més les virtuts: història viva dels darrers 60 anys i promotor d'innumerables publicacions, la seua existència ha estat reflex de la ciutat que li ha donat nom. El temps li donarà el valor que mereix. Per sort, sembla que hi han noves iniciatives per part del planter de treballadors. Esperem que donen resultat.

2 comentaris:

Judith ha dit...

Moltes coses hui a comentar de la teua entrada.
Primerament sí, trobe a faltar les teues entrades en aquest blog, encara que ja puc vore que estas molt liat amb tots els teus projectes. Espere que tots tiren avant.
En quant a les festes, ja saps la meua opinió, ho he dit moltes vegades: sí als canvis si és per a millorar-les i normalitzar-les. I per suposat, SÍ a la incorporació de la dona en les festes com a individu. Res de homes i dones, sí a les persones.
I per acabar, una veritable llàstima la pèrdua del Ciudad. On buscarem els investigadors dins d'uns anys? Espere que tingues raó i que dins de poc de temps tingam un altre periòdic al carrer.
Salutacions Viper.

Viper ha dit...

Salutacions, Judith, i gràcies pels teus apreciats comentaris.