dimarts, 30 de juliol de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXII)

Títol: Repasando la lección 
Autor: Ricardo Canalejas Romà 
Any d'edició: 2006 
Editor: Tívoli, Bormac (imp.), Alcoi. 
Pàgines: 296 
ISBN: 84-611-3530-X

Supose que l'èxit comercial de les obres anteriors promouria la col·laboració amb Canalejas de l'empresa editora de llibres de fotografies per excel·lència, Tívoli, donant com a resultat un luxós llibre que portava com a temàtica l'ensenyament a Alcoi.
Sobre la base de les clàssiques fotografies del grup de classe amb el mestre, trobem un repàs sobre les institucions d'ensenyament infantil i primari que ha tingut Alcoi des de finals del segle XIX fins a gran part del XX, amb un considerable esforç de documentació i la col·laboració de diversos historiadors locals, el que dóna com a resultat un llibre molt complet per a qui vulga investigar sobre el tema. Com a absències ressenyables, les darreres escoles públiques creades a Alcoi i els instituts d'ensenyament secundari, més enllà d'una referència final a l'Escola Industrial. Pense que, donada la temàtica i arribat a aquest punt, no li costava res incloure'ls.
Pel que fa a la resta, un llibre molt digne i que suposa un considerable salt de qualitat respecte a les obres anteriors del mateix autor.