dijous, 1 d’agost de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXIV)

Títol: Recuerdos en bandeja
Autor: Ricardo Canalejas Romà
Any d'edició: 2010
Editor: Editorial Marfil, Gráficas Alcoy (imp.), Alcoi.
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-268-1527-9

És de suposar que Ricardo Canalejas, a mesura que es venen les seues obres, rebrà més i més documentació fotogràfica que anirà classificant per temàtiques, fins tenir suficient volum com per a impulsar una nova publicació. Tanmateix, això provoca que els temes siguen cada vegada més rebuscats, però sempre amb eixe rerefons nostàlgic i sentimental, evocador d'un Alcoi ja passat.
En esta ocasió li tocava el torn als establiments hostalers, fonamentalment bars, bodegues i tavernes, i de nou es preocupa per dotar-li de contingut documental, amb l'ajut dels historiadors locals habituals. A les seues pàgines trobareu establiments mítics, la majoria ja desapareguts, on tantes hores i hores s'han llevat molts les penes o, simplement, han servit per socialitzar amb els paisans.
Poc més a afegir respecte a les ressenyes anteriors: amplíssim recull de fotografies, informació cada vegada més abundant i acurada edició.
Com a novetat, si no recorde malament l'autor va iniciar amb aquest llibre una nova modalitat de campanya promocional, fent una exposició prèvia de panells al Centre Comercial per anar obrint boca.