dimarts, 6 d’agost de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXIX)

Títol: Madera quemada. Memorias de un policía.   
Autor: Eugenio Mengual Sellés
Any d'edició: 1999    
Editor: Misèria i Companyia, Gráficas El Cid (imp.), Alcoi. 
Pàgines: 300
ISBN: 84-87885-40-3


Recupere i adapte per a aquesta particular biblioteca una petita ressenya que vaig fer fa un temps (6 anys!) i que el seu propi autor va tindre l'amabilitat de comentar, així que es mereixia aquest tractament més digne. 
Són poques les novel·les ambientades en Alcoi, i resulta prou entretingut i refrescant poder ubicar exactament per on transcorre l'acció. L'autor és un policia (o ex-policia) de la nostra comissaria, i precisament ens planteja una sèrie de casos (supose que en gran part basats en experiències pròpies) que afronta un inspector que ha sigut destinat a aquesta tranquil·la ciutat. Bé, en realitat això forma part d'una trama major amb el terrorisme d'ETA de fons, però a mi personalment el que més interessant m'ha resultat del llibre és que ens apropa a ambients sòrdids amb els que convivim, però que no solem conéixer o freqüentar, tot amb un enfocament a mig camí entre unes memòries i el gènere negre.
Mencionava en aquell moment que creia recordar altres relats de l'autor, i ell mateix em va traure de dubtes. Cite textualment: "el periódico Ciudad de Alcoy publicó en el periodo de Julio-Agosto de 2007 una novela por entregas sobre "El caso Manolo" titulado "Melodía en Rojo y Niebla". Actualmente trabajo en varias obras pendientes de publicación". Algun dia parlarem del famós "Caso Manolo", per cert.
No hem sabut res més des d'aquell moment, però confie que el projecte de noves obres continue en marxa, encara que siga amb les noves possibilitats d'edició que hi han actualment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, soy Eugenio Mengual Sellés, Inspector-Jefe, jubilado de la comisaría de policía de Alcoy y autor de la novela “Madera quemada. Memorias de un policía” (1999, Editor Misèria i Companyia, Alcoi).

Hace seis años tuve el gusto de comentar la reseña que usted hizo de esta novela. Le informaba yo entonces que el periódico Ciudad me había publicado otra novela: “Melodía en Rojo y niebla” . También afirmaba que estaba trabajando en otras obras; al día de hoy la situación al respecto es la siguiente: Dos títulos durmiendo en los cajones, uno de relatos cortos titulado “Luciérnagas” y otro, la novela “Dagas”, cuyo protagonista a través de la lectura de una novela ambientada en la época de Cervantes llega a descubrir al autor de un crimen.

En octubre de 2012 publique la biografía titulada “La madre Carmen Crespo Roig y su tiempo” (TXTO EDITORIAL, 165 pág. de Ontiyent. Va por la 2ª edición).

En estos momentos, prácticamente, he finalizado tras largos años de trabajo la novela de casi 500 paginas “Tierra de silencios”, basada en hechos reales y que narra la historia personal de todos y cada uno de los miembros de un comando de ETA.

Por último, me gustaría indicar que obra en mi poder una amplia documentación que estaría dispuesto a ceder, desinteresadamente, a la particular “Biblioteca Alcoiana (LXXIX)” si así se me solicitara.