diumenge, 4 d’agost de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXVII)

Títol: Cent anys d'il·lusions   
Autor: Josep Lluís Peiró i Pérez   
Any d'edició: 2001     
Editor: Editorial Imatges, Gráficas Alcoy (imp.), Alcoi.      
Pàgines: 228    
ISBN: 84-931427-4-3

Per a no eixir-nos-en de la temàtica nostàlgica, hui vos porte un interessant llibre del professor murer Josep Lluís Peiró, que tracta de la història de les sales de cinema d'Alcoi, més un breu apartat per a les de Muro. 
Amb la col·laboració d'Isabel-Clara Simó, Mario Silvestre i Jaume Bordera, comença amb un breu repàs històric del cinema, del que es van fer les primeres projeccions a Alcoi en 1896, per a continuació detallar, una per una, totes les sales que hem tingut abans dels actuals multicines, amb la seua història, anècdotes i llistats de projeccions. Tot açò va acompanyat d'un impressionant apartat gràfic a tot color, amb fotografies, cartells, programes de mà... fruit d'un treball d'arxiu i hemeroteca, però també sens dubte de col·leccionisme personal.
El resultat és molt interessant per als que li agrade la temàtica, però també he d'assenyalar importants errades tipogràfiques, totes per no haver fet una revisió a fons de la prova d'impremta: canvis de format de lletra, espais o no toquen, canvi de criteris a les cursives... Són una llàstima aquests detalls en un llibre que, pel seu format i característiques, tindria una costosa edició.
Ací teniu altra ressenya del mateix.