dimecres, 7 d’agost de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXX)

Títol: Història d'Alcoi   
Autor: AA.DD.
Any d'edició: 2007    
Editor: Ajuntament d'Alcoi i Editorial Marfil, Gráficas Alcoy (imp.), Alcoi. 
Pàgines: 600
ISBN:
84-89136-50-5

Ja que estic de reciclatge, adapte també una altra ressenya que vaig fer sobre una obra imprescindible a qualsevol biblioteca alcoiana. 
Amb un títol senzill i concís, Història d'Alcoi, ens ofereix precisament això, ni més ni menys que absolutament tota la nostra Història, sense deixar de banda l'Art i la Geografia. Elaborat pel CAEHA (Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics) i coordinat per Josep Lluís Santonja i Josep Mª Segura, hi van participar 49 autors -la flor i nata de la historiografia local- al llarg de 600 pàgines dividides en períodes històrics, amb apartats monogràfics intercalats, i arrodonides amb una completa cronologia, tot amb una cuidada edició farcida de fotografies, mapes i gràfics.
Suposa, apart d'un digne colofó, el millor llegat que ens va deixar la celebració del 750 aniversari de la Carta Pobla. Com deia, es tracta d'una obra imprescindible per a tot alcoià (no sols per als friki-històrics com jo), que a més es va editar en dues versions, valenciana i castellana, per a que la puga gaudir tothom. Una sola "pega": els 50 € que costa, però és una d'eixes ocasions en que els diners estan ben emprats.