dijous, 15 d’agost de 2013

Biblioteca Alcoiana (LXXXVI)

Títol: El Petrolio. 125 aniversari 1ª Internacional. 
Autor: Àngel Beneito Lloris i Francesc-X. Blay Meseguer
Any d'edició: 1998      
Editor: Sala UNESCO, Gràfiques Alcoi (imp.), Alcoi. 
Pàgines: 14
ISBN: ---
 
Va haver un temps en què el Club d'Amics de la UNESCO d'Alcoi es va mostrar molt implicat amb el patrimoni industrial alcoià, sobre tot a partir d'una proposta museística per a la ciutat que realitzaren, si no m'equivoque, el llavors president de l'entitat, Josep Fuster, i el ja conegut Manuel Cerdà. Allò va suposar una sèrie d'exposicions de les quals es van editar els corresponents catàlegs. Jo sols en tinc tres, però sé que se'n van fer alguns més d'aquesta temàtica.
El que vos porte hui va coincidir amb el 125 aniversari de la 1ª Internacional i de la revolució del "Petrolio", i els seus autors, que no necessiten més presentació, fan un breu repàs a la situació socioeconòmica que els originà i a la cronologia dels fets i la repressió, acompanyats de diverses imatges que supose estarien incloses també a l'exposició (i que a mi, encara en Babia tot i haver començat la carrera d'Història, se'm va escapar, com tantes altres...).
Al tractar-se d'un catàleg és necessàriament breu, però no deixa de ser una visió de conjunt i un testimoni interessant.